Veelgestelde vragen
Hieronder vind je antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!
Onze producten
-
Wat is het verschil tussen een betonvloer en betonlook vloeren
Een vloer van echt beton is minimaal 7 centimeter dik en wordt geplaatst over de vloerverwarming. Betonlook vloeren zijn veel dunner, zo’n 4 tot 8 millimeter. Vaak is hiervoor een dekvloer van zandcement nodig. Dit hoeft bij een betonvloer niet.
-
Wat zijn betonlook vloeren?
Betonlook vloeren lijken op beton, maar zijn eigenlijk gemaakt van kunststof. Het gaat dan om beton ciré, PU gietvloeren en wandcoatings, en cementgebonden gietvloeren.
-
Hoe zit het met vloerverwarming?
Vloerverwarming is mogelijk met een betonvloer en een betonlook vloer. Er is zelfs energiezuinig beton, dat ervoor zorgt dat jouw vloerverwarming minder hard hoeft te stoken voor een aangename temperatuur. Hier vertellen we je graag meer over.
-
Wat voor ondervloer heb ik nodig?
Dit verschilt per vloersoort. Belangrijk is vooral dat de vloer egaal is. Er mogen dus geen oneffenheden of gaten in de vloer zitten. Wij kunnen een ondervloer van egaline aanbrengen om deze problemen op te lossen. Een bestaande vloer kan in veel gevallen blijven liggen. Je kunt contact met ons opnemen voor persoonlijk advies over jouw huidige (onder)vloer.
-
Wat zijn de voor- en nadelen van beton?
Een groot voordeel van beton is dat het erg sterk en slijtvast is. Maar omdat het een natuurproduct is, sluit het nooit volledig. Dit betekent dat wanneer je water op de vloer knoeit, het beton dit water opzuigt. Dit kan worden voorkomen door te impregneren. Een ander nadeel van een natuurproduct is, is dat het oneffenheden met zich mee kan brengen. Helemaal glad en egaal wordt het niet, al kunnen we met onze expertise oneffenheden wel minimaliseren.
-
Wat zijn de voor- en nadelen van beton?
Gietvloeren worden gegoten, zoals de naam al zegt, en zijn daardoor gladder dan betonvloeren. Een nadeel is wel dat het een zachter product is, waardoor je sneller last hebt van krassen.
-
Hoelang gaan beton- en gietvloeren mee?
Met het juiste onderhoud kan jouw betonvloer een leven lang meegaan. Een gietvloer gaat zo’n tien jaar mee. In de veelgestelde vragen vertellen we je meer over het juiste onderhoud voor jouw vloer.
-
Wat is impregneren precies?
Beton is een natuurproduct. Dit betekent dat wanneer je water op de vloer knoeit, het beton dit water opzuigt. Met impregneren kan dit worden voorkomen. We brengen dan een beschermlaagje aan op de vloer. Wij adviseren je om dit te doen in ruimten met vocht en zuren, zoals de keuken en badkamer. Zeker rode wijn kan zorgen voor vervelende vlekken.
-
Hoe lang duurt het leggen van een betonvloer?
Een betonvloer leggen wij in drie dagen. Na iedere dag kun je voorzichtig op sokken over beton lopen. Kies je voor impregneren, dan komen we na zes weken terug voor deze nabehandeling van maximaal een dag.
-
Hoelang duurt het leggen van een gietvloer?
Een gietvloer leggen wij in een week tijd. Het drogen duurt ook een week. Dit betekent dat je twee weken niet over de gietvloer mag lopen, ook niet met sokken.
-
Wat als ik genoeg heb van mijn beton- of gietvloer?
In dat geval leg je eenvoudig een nieuwe vloer over de beton- of gietvloer. Natuurlijk kun je de bestaande vloer ook verwijderen. Een betonvloer zal je er bijvoorbeeld uit moeten drillen. Uiteraard kan je ons hiervoor ook inschakelen.
Jouw woning
-
Waar in huis is een betonvloer mogelijk?
Eigenlijk overal in huis, zelfs buiten.
-
Waar in huis is een PU gietvloer of wandcoating mogelijk?
Dit kan overal in huis, maar niet buiten.
-
Waar in huis is een cementgebonden vloer mogelijk?
Dit kan overal in huis, maar niet in de badkamer.
-
Waar in huis is beton ciré mogelijk?
Dit kan overal in huis, maar niet op de vloer in de badkamer. Op de wanden kan dit wel.
-
Ik wil graag een betonvloer in mijn slaapkamer. Wat is dan mogelijk?
Een vloer van echt beton is dan een optie. Of je kunt kiezen voor een cementgebonden vloer, PU gietvloer of beton ciré.
-
Ik wil graag een betonvloer in de gang. Wat is dan mogelijk?
Een vloer van echt beton is dan een optie. Of je kunt kiezen voor een cementgebonden vloer, PU gietvloer of beton ciré.
-
Ik wil graag een betonvloer in mijn keuken. Wat is dan mogelijk?
Een vloer van echt beton is dan een optie. Of je kunt kiezen voor een cementgebonden vloer, PU gietvloer of beton ciré.
-
Ik wil graag een betonvloer in mijn toilet. Wat is dan mogelijk?
Een vloer van echt beton is dan een optie. Of je kunt kiezen voor een cementgebonden vloer, PU gietvloer of beton ciré.
-
Ik wil graag een betonvloer in mijn badkamer. Wat is dan mogelijk?
Een vloer van echt beton is dan een optie. Of je kunt kiezen voor een PU gietvloer. Beton ciré is enkel mogelijk op de wanden.
-
Ik wil graag een terras van beton in mijn tuin. Wat is dan mogelijk?
In dat geval adviseren we je om te kiezen voor een betonvloer.
-
Ik wil graag een oprit van beton. Wat is dan mogelijk?
Dit is geen probleem, al is dit wel afhankelijk van de dikte van het beton. Zo is 12 cm geschikt voor het terras. Met 15 cm kun je een auto op de oprit zetten. Wil je hier meerdere auto’s op kwijt, dan adviseren we een betondikte van 20 cm.
-
Ik wil graag weten of iets mogelijk is. Waar kan ik advies krijgen?
Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Wij adviseren je om een vrijblijvende afspraak te maken in onze showroom. Samen bespreken we dan jouw wensen en bekijken we de mogelijkheden van onze giet- en betonvloeren. Een afspraak duurt meestal een uur. Wij geloven dat een goede kennismaking en duidelijke afspraken de basis vormen voor jouw nieuwe vloer.
Prijs
-
Wat bepaalt de prijs van een beton- of gietvloer?
Wij starten altijd met een basistarief. De prijs voor de vloer berekenen we vervolgens per m2. De uiteindelijke prijsopgave is afhankelijk van de volgende twee factoren:
- Voorbereiding: We beoordelen altijd eerst de huidige ondervloer. Is de ondervloer ongelijk, gescheurd of zitten er gaten in de ondervloer, dan moeten we deze eerst egaliseren. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee.
- De grootte van het project: We werken met staffelprijzen. Hoe meer aantal m² je nodig hebt, des te minder je betaalt per m². Daarom is het slim om samen met buren of buurtgenoten in te kopen.
- Nabehandeling: We rekenen ook kosten voor het eventueel impregneren van de vloer.
-
Wat kost een beton- of gietvloer?
De prijzen zijn afhankelijk van onder meer de voorbereiding die nodig is, en de grootte van het project. Je kunt uitgaan van het volgende:
- Betonvloeren: tussen de 60 en 90 euro per m2
- Beton ciré: tussen de 70 en 75 euro per m2
- Cementgebonden vloeren: tussen de 55 en 65 euro per m2
- PU vloeren en wandcoatings: tussen de 67 en 77 euro per m2
-
Hoe weet ik vooraf precies wat de vloer gaat kosten?
Hiervoor ben je op afspraak van harte welkom in onze showroom in Opheusden. Samen nemen we dan jouw wensen door en bespreken we de mogelijkheden. Je kunt de diverse kleuren en vloersoorten naast elkaar zien en zo jouw keuze maken. Wij maken dan vervolgens een duidelijke en gespecificeerde offerte voor jou, zodat je weet waar je aan toe bent.
Onderhoud
-
Hoe zit het met het onderhoud?
Beton- en gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, sterk en slijtvast. Dat betekent echter niet dat jouw vloer geen onderhoud nodig heeft. Om krassen te voorkomen is goed en voldoende stofzuigen van groot belang. Dit verwijdert het meeste vuil, zoals los stof en zand. Een paar tips:
- Stofzuig minimaal 1 à 2 keer per week van plint tot plint. Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel of een zuigmond voor parket en vervang regelmatig de stofzak.
- Gebruik géén oliegeïmpregneerde stofwisdoeken.
- Controleer op vlekken en verwijder deze met een klam, vochtige microvezeldoek.
Wij adviseren je om minimaal één keer in de week, na het stofzuigen, vochtig te reinigen:
- Eenmaal per week moppen met water en een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel.
- Gebruik een 2-emmer systeem, één voor het vuile water en één voor het dweilwater.
- Gebruik altijd een schone mop.
-
Wat kan ik nog meer doen om de vloer mooi te houden?
- Alcoholische dranken/ zure producten binnen een half uur opdweilen.
- Vilt onder de meubels monteren.
- Zware meubels niet te veel verplaatsen.
- Strepen van schoenzolen niet te lang laten zitten.
- Zorg voor een goede entreemat, zodat de toevoer van vuil beperkt blijft.