Voordelen van betonvloeren

Ze zijn hip, mooi en betaalbaar: betonvloeren. Je ziet ze steeds vaker terug in moderne woningen en bedrijven. Maar is een betonvloer in een woning wel zo’n goed idee? Op die vraag krijg je in deze blog een antwoord. We staan stil bij de voordelen van betonvloeren. Nadelen zijn er uiteraard ook en die laten we niet onbesproken. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. En voor persoonlijk advies kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Voordeel 1: een betonvloer is naadloos

Betonvloeren leggen we naadloos, wat zorgt voor een strakke en moderne look.

Voordeel 2: een betonvloer is goed schoon te houden

Misschien een van de belangrijkste voordelen: een betonvloer is goed schoon te houden. Er zijn namelijk geen voegen, waartussen vuil kan belanden. Kortom, een onderhoudsvriendelijk en hygiënisch product!

Voordeel 3: betonvloeren zijn goed betaalbaar

Wij vinden dat mooie betonvloeren voor iedereen zijn weggelegd. Dat begint met een betaalbare vloer. De prijs is afhankelijk van onder meer de dikte, kleur en afwerking. Vaak merken we de kosten voor een betonvloer relatief laag zijn ten opzichte van andere vloeren.

Voordeel 4: betonvloer gaat lang mee en slijt niet

Wist je dat betonvloeren slijtvast zijn? Dus ook als je er veel over loopt, kun je lang blijven genieten van jouw vloer. Deze gaat dus ook lang mee.

Voordeel 5: diverse kleuren mogelijk

Diverse mensen denken dat een betonvloer grijs moet zijn. Maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Als we bijvoorbeeld wat zand toevoegen, ontstaat een mooie en warme kleur.

Voordeel 6: diverse afwerkingen mogelijk

Omdat we een betonvloer machinaal afwerken, is ook hier veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor een afwerking met wolken- of bezemstructuur, antislip of ingeslepen tegelmotief.

Voordeel 7: een betonvloer kan samen met vloerverwarming

Een betonvloer kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Dit zorgt voor een aangenaam en warm gevoel. Wel kan het verstandig zijn dan te kiezen voor energiezuinig beton.

Voordeel 8: geschikt voor wie allergisch is

Tegenwoordig is een groot aantal mensen allergisch voor stof en huisstofmijt. Die doen het goed in vloerbedekking en tapijten. Op een betonvloer is stof en huisstofmijt eenvoudig te verwijderen. Daarom is het een ideale vloerbedekking voor wie allergieën heeft.

Nadeel 1: een grote opbouwhoogte

Betonvloeren zijn geschikt voor zowel bestaande als nieuwbouwpanden. Wel is het belangrijk rekening te houden met de dikte van het beton, namelijk minimaal 7 cm. In combinatie met vloerverwarming is dit zelfs nog meer. Onze cementgebonden gietvloeren zijn een goed alternatief voor als beton niet haalbaar is. Cementgebonden gietvloeren zijn slechts 1 cm dik en ogen net zo mooi als beton.

Nadeel 2: beton kan gaan scheuren

Door schommelingen in temperatuur of vochtigheidsgraad kan een betonvloer gaan barsten of scheuren. Sommigen zullen die kleine scheurtjes en barstjes weten te waarderen, omdat het past bij het karakter en de industriële van een betonvloer. Voor alle anderen kunnen we de vloer dikker legger. Des te dikker de vloer, des te minder kans op scheuren.

Nadeel 3: gevoelig voor vlekken

Omdat betonvloeren een natuurproduct zijn, kunnen ze vloeistoffen absorberen. Wanneer u iets knoeit, kan dit dus in de betonvloer trekken. Gelukkig kan dit eenvoudig voorkomen worden door de vloer te beschermen met een coating. We kunnen de vloer ook voor u impregneren.

Heb je interesse gekregen in betonvloeren?

Zoals je ziet, hebben betonvloeren meer voordelen dan nadelen. En die nadelen zijn vaak ook nog eens goed op te lossen met een speciale coating of door het beton dikker te leggen. Natuurlijk is alles ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Daarom gaan we graag met je in gesprek over jouw wensen en de mogelijkheden, zodat we je advies kunnen geven dat echt bij jou past. Hiervoor ben je op afspraak van harte welkom in onze showroom. Natuurlijk kun je ook eerst telefonisch of per mail contact met ons opnemen. We laten jou dan graag zien wat er allemaal kan. Laat je overtuigen door onze prachtige kwaliteitsvloeren en ontdek de vele mogelijkheden en voordelen van betonvloeren!

Joanne

Is werkzaam als Account -en Officemanager bij Essenz / Willem Designvloeren. Ze verbouwt, samen met haar verloofde, hun toekomstige woning. Dagelijks is ze in in de showroom te vinden om met passie met onze klanten de juiste vloer of wand te vinden die perfect op hun situatie en wensen aansluit. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Joanne voorziet u graag van een passend advies, telefonisch en in onze showroom!


Terug naar overzicht