Betonvloer op jouw terras: de trend van nu

Heb je al weleens gedacht aan een betonvloer op jouw terras? Betonvloeren zijn steeds populairder. Het robuuste en stoere karakter past perfect bij de huidige interieurtrends. Ook is het slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Wist je dat ook voor jouw terras een betonvloer heel geschikt is? In dit artikel staan we stil bij de voordelen van een betonvloer op jouw terras. Daarnaast leggen we uit hoe het leggen van een betonvloer precies in zijn werk gaat.

Wat zijn de voordelen van een betonvloer op jouw terras?

Hoe wil je het betonterras gaan gebruiken?

Een terras waar je alleen een tuinset of loungeset op plaatst, vraagt om een betondikte van 12 cm (afhankelijk van de ondergrond). Komt op hetzelfde betonterras een veranda of tuinkamer te staan, dan zullen we de vloer dikker leggen. Ook kunnen we een fundering aanbrengen, zodat je altijd de mogelijkheid hebt een aanbouw te plaatsen. Wil je een auto op het terras neerzetten, dan adviseren we een dikte van 15 cm. Of 20 cm als u meerdere auto’s erop wilt plaatsen.

Waar je voor moet zorgen als wij de vloer gaan leggen

Je hoeft er enkel voor te zorgen dat onze machines op de locatie kunnen komen. Ook moet de ondergrond vrij zijn om te bewerken. Wij geven je hier graag meer informatie over als je nog vragen hebt. En we denken ook altijd mee over een oplossing bij eventuele problemen.

Hoe leggen wij een betonvloer op een terras?

Vervolgens gaan wij aan de slag. Waar mogelijk, nemen wij jou al het werk uit handen. Zo zorgen wij onder meer voor het zandbed, bekisting, wapening, eventueel het aanleggen van putten en goten en uiteraard het storten en afwerken. Daarna kunnen we de betonvloer voor jouw terras storten:

Zo kunnen we de vloer afwerken

Wil je een gladde betonvloer op jouw terras? Dan zullen wij de toplaag tijdens het vlinderen volledig verdichten. Ook kun je kiezen voor een afwerking met bezemstructuur, antislip of ingeslepen tegelmotief. De meest verkochte afwerking is glad met een lichte antisliplaag. Deze betonvloer is buiten makkelijk schoon te houden en bovendien slijtvast. Zodra de vloer de juiste toplaag heeft, kunnen we de vloer impregneren. Zo zal jouw betonterras nog langer mooi blijven. Ook voorkomt het dat de vloer kapot kan vriezen.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

In principe zijn alle kleuren voor de betonvloer op het terras mogelijk. De meest verkochte kleuren zijn donker- en middengrijs, vaak in combinatie met elkaar. Door ze te mixen, ontstaat een mooi gewolkt effect. Zwart en antraciet raden we af voor jouw betonterras, omdat deze kleuren veel warmte aantrekken. Wit, lichtgrijs en grijs zullen juist snel het zonlicht weerkaatsen. Uiteraard zijn al deze kleuren wel leverbaar op verzoek. Ook andere kleurcombinaties zijn mogelijk. Denk maar aan een vleugje zandkleur of bruin voor een warmere aanblik.

Kom gerust eens kijken in onze showroom

Je bent van harte welkom om (op afspraak) langs te komen in onze showroom in Opheusden. Dan laten we je een aantal voorbeelden van vloeren zien qua kleur en afwerking. We bespreken jouw wensen en geven passend advies. Zo kun je een goede keuze maken voor een terras waar je jaren van kunt genieten. Natuurlijk krijg je dan ook een offerte van ons, zodat je vooraf weet wat de kosten zijn van de betonvloer voor jouw terras.

Joanne

Is werkzaam als Account -en Officemanager bij Essenz / Willem Designvloeren. Ze verbouwt, samen met haar verloofde, hun toekomstige woning. Dagelijks is ze in in de showroom te vinden om met passie met onze klanten de juiste vloer of wand te vinden die perfect op hun situatie en wensen aansluit. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Joanne voorziet u graag van een passend advies, telefonisch en in onze showroom!


Terug naar overzicht